
Wyjątkowe
MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Wyjątkowe MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej
/cebula/ogórek/kapary/pieczarki/jajko/musztarda/masło/tortilla pszenna
Burratta
/ pesto zielone / pesto czerwone / rukola / Grissini
Tatar z łososia
/ cebula / oshinko / ogórek / oliwki zielone /czipsy / majonez wasabi
Krewetki
/ sos karmelowy / kokos / chili / papryka / cukinia / bagietka
Zupy
Domowy rosół z makaronem
makaron lub kostka kaszy manny
Krem z dyni
Kapuśniak ze świeżej kapusty
/ medaliony jagnięce / ziemniak
Dania główne
Stek z polędwicy wołowej
/ Sos pieprzowy / ziemniaczane wedgesy / grillowane liście sałaty rzymskiej
Kaczka po tajsku
/ryż/sałatka z pomidorami i sosem malinowo-imbirowym/
Pstrąg smażony
/ palone ziemniaki / warzywa z pary
Polędwiczka wieprzowa w sianie
/ gratin ziemniaczany / brukselka karmelizowana w miodem / sos z boczniaka
Sandacz
/ puree z groszku i mięty / frytki z pietruszki
Kotlet cielęcy
/ ziemniaki truflowe / romanesco / sos maślano winny
Makaron Soba
/ chińskie warzywa / sos ostrygowy / tofu
Placuszki z cukinii
/ceviche z ogórka/
Policzki wołowe
puree chrzanowe / kapusta zasmażana
Makarony i risotto
Pappardelle aglio e olio
/ kurczak / cukinia / chili / pomidorki
Fusilloni z atramentem z mątwy
/ mule / sos putanesca
Strozapretti
/sos grzybowo jałowcowy/
Desery
Pieczone jabłko
/ żurawina / cynamon / sos waniliowy
Lava Cake
/ os malinowy / tarta biała czekolada
Crumble śliwkowe
/ ciasto francuskie / lody śmietankowe
Tort Bristol
wg naszego autorskiego przepisu
Sałatki
Sałatka Katsu
/ kurczak w panko / sos miodowo musztardowo / mix sałat / ogórek / pomidor / papryka
Stek z Dyni piżmowej
/ muhammara / zielone liście
Tuńczyk Tataki
/ warzywa w tempurze / sos limonkowy