
Wyjątkowe
MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Wyjątkowe MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej
piklowana cebula / ogórek / kapary / kurki / żółtko / musztarda francuska / majonez szczypiorkowy / czarne masło z anchois i sepią / grzanka
Salsa cruda
/ rukola / pita
Carpaccio z tuńczyka na sałatce wakame
Owoce morza na gorącym talerzu
/ grillowana sałata rzymska / bagietka
Zupy
Domowy rosół z makaronem lub naleśnikiem
Krem z cukinii
Zalewajka świętokrzyska
/ jajko poche / chips z boczku
Dania główne
Ossobuco cielęce
/ ragout warzywne / gratin z kaszy pęczak / sałatka warzywna / chutney z czerwonej cebuli
Kurczak w panko
na biszkopcie szpinakowym z kaszą manną cytrynową / dziki brokuł / oliwa szczypiorkowa
Stek z łososia
na sałatce z solirodu i ananasa z nutą chili
Duet mięs z jajkiem sadzonym
/ młode ziemniaki / piklowana czerwona kapusta
Grillowana dorada
z ciasteczkiem francuskim / sałatka z kolorowych pomidorów / oliwa orzechowa
Stek z polędwicy wołowej
/ sos demi glas / pieczone ziemniaki z kozim serem / kukurydza w maśle
Kasza couscous w paście miso
/ pappardelle warzywne / pomidorek koktajlowy / rzodkiewka
Placuszki warzywne
(ziemniak, pietruszka, marchew, cukinia, burak) / łosoś wędzony / jogurt grecki / Dostępna wersja wegetariańska bez łososia
Udo z kaczki konfitowane
/ puree z selera i gruszki / młoda marchewka / szpinak
Stek T-bone (450g) - Danie serwowane od piątku do niedzieli
/ frytki stekowe z parmezanem / sałatka Coleslaw
Makarony i risotto
Risotto zielone
/ grillowany kurczak / bukiet młodych liści
Mix gnocchi
(ziemniak, dynia, burak) / sos serowy / cykoria grillowana
Pierożki saccottini
z gruszką i serem na sałatce z roszponki
Desery
Talerz lodowy
/ owoce sezonowe
Owoce w tempurze kokosowej
/ sorbet malinowy
Tarta cytrynowa
/ palona beza
Tort Bristol
wg naszego autorskiego przepisu
Sałatki
Sałatka z krewetkami
/ sałata rzymska / warzywa sezonowe w towarzystwie kiełków i rzodkiewki marynowanej / kwaśna śmietana
Sałatka z karmelizowaną figą
/ karmelizowane orzechy / ser pleśniowy / szynka parmeńska / winegret cytrusowy
Grillowana roladka z bakłażana
nadziewana fetą i winogronami na musie z papryki pieczonej