
Wyjątkowe
MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Wyjątkowe MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej
siekane pikle / marynowana kurka/lody musztardowe/anchois/żółtko/
Piklowane warzywa
/rzodkiewska/kalafior/shimeji/marchewka/
Krewetki
/chorizo/masło ziołowe/grzanka
Makrela na dwa sposoby
/ogórek/cebula czerwona/koperek/sos sojowy/olej sezamowy/
Zupy
Rosół z makaronem
Codziennie nowa propozycja od szefa kuchni
Zalewajka świętokrzyska
Krem z dyni
/mleko kokosowe/chili/imbir/
Dania główne
Stek z Dyni piżmowej
/cynamon/miód/mix sałat/pomidor/
Policzki wołowe
/kasza bulgur/rodzynki/zatar/cykoria/
Łosoś
/czarna soczewica/groszek/szpinak baby/pelatti/harisa/
Schab z kością
/ragout warzywne/fasola jaś/
Pierś z kaczki
/baba ziemniaczana/kiszony burak/
Halibut
/frytki z batata/romanesko/
Sałatki
Cezar z kurczakiem
/sałata rzymska/domowy majonez/anchovies/boczek/
Mix sałat
/gruszka/gorgonzola/orzechy/syrop klonowy/
Makarony
Czarne fussiloni
/owoce morza/sos marinara/
Aglio e olio z kurczakiem
Pęczak
/jarmuż/śliwka suszona/borowik/wędzona ricotta/
Desery
Talerz lodowy
Śliwka
/kruszonka/wino czerwone/
Mus z chałwy
/marakuja/granat/mięta/