Wyjątkowe
MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Wyjątkowe MENU A’LA CARTE
Kompozycje smaków inspirowane naturą
Przystawki
Tatar z polędwicy wołowej
musztarda francuska / kurki / korniszonki / pieczarki / cebula czerwona / chips ziemniaczany
Greckie Spanakopita
/ sos tzatziki / mix sałat / pomidor
Pieczony batat
/ hu mmus z papryk ą chili / sałata z rukoli i pomidorków / chleb pita / granat
Zupy
Domowy rosół z makaronem
Zupa grzybowa
makaronem orecchiette
Zalewajka świętokrzyska
/ ziemniaki / jajko
Dania główne
Filet z kaczki
/ puree z topinamburu / gruszka z bakaliami /
demi-glace żurawinowy
Sznycel cielęcy
/ puree ziemniaczane / warzywa z pary / jajko poche
Polędwica z dorsza
dorsza/szynka szwardzwaldzka/dynia/mus z boczniakami/
pestki dyni
Risotto z kurczakiem
/ dynia / pomidor koktajlowy
Filet z łososia
/ ravioli z ricottą / sos szałwiowy / dziki brokuł
Ragout z jelenia
/ warzywa korzenne / grzanka ziołowa
Żeberko wieprzowe
/ ziemniaki / duszona biała kapusta z boczkiem /
sos wiśniowy
Stek z bakłażana w panko
/ salsa pomidorowa / rukola / ser Feta /
płatki migdałów
Stek wołowy
/ sos demi-glace / gratin ziemniaczany / warzywa z grilla
Burger wołowy
/ frytki stekowe / sałata z białej kapusty
Curry warzywne
/ ryż basmati
Placuszki ziemniaczane
/ wędzony łosoś/ sałata rzymska / oliwa / kapary
Makarony i pierogi
Pierogi z kaczką
/ boczniak / purée z dyni
Tagliatelle z borowikami i szpinakiem
/ ser parmezan
Lasagne po Bolońsku
/ sos pomidorowy / rukola / parmezan
Desery
Puchar lodowy z sosem i owocami
Jabłko Sandomierskie
pieczone z żurawina i cynamonem podane na sosie waniliowym
Tartaletka pomarańczowa
Tort Bristol
wg naszego autorskiego przepisu
Deska serów regionalnych
Sałatki
Sałata z cykorii
/ sos z sera Rouqefort / jajko mimoza / jabłko swieże / orzechy włoskie / grzanka ziołowa
Sałata z krewetkami
/ ser regionalny / brokuł świeży / pomidorki / sos kaparowy
Sałata Katsu
/ kurczak otoczony w panko / sos musztardowo-miodowy / świeże warzywa