Unique
A’LA CARTE MENU
Flavours' composition inspired by the nature
Unique A’LA CARTE MENU
Flavours' composition inspired by the nature
Soups
Domowy rosół z makaronem
/ ze sztuką mięsa
Krem z dyni z mlekiem kokosowym
/ imbir / jabłko pieczone
Zalewajka świętokrzyska
/ jajko poche / chips z boczku
Main courses
Schab Tomahawk
kapusta zasmażana / ziemniaki opiekane
Burger wołowy
/ ser cheddar / ogórek konserwowy / pieczarki / sos duński Podawany z chrustem z ziemniaka
Sandacz
/ purre z batata / brukselka w miodzie i chili
Duet mięs z jajkiem sadzonym
/ ziemniaki pieczone / papardelle z ogórka
Halibut na czarnej soczewicy
/warzywa korzenne/sos pomidorowy
Stek z polędwicy wołowej
/masło czosnkowe / skorzonera / ziemniaki z gzikiem i truflą
Rolada z kurczaka
faszerowana szpinakiem/ kaszotto pęczak / sałatka z kalafiora
Placuszki warzywne
(marchew, cukinia) / sos słony karmel z chili
Udo z kaczki
dynia Hokaido z tymiankiem / grzyby z patelni
Stek T-bone (450g) - Danie serwowane od piątku do niedzieli
/ frytki stekowe z parmezanem / sałatka Coleslaw
Ragout z fasolą białą
/ warzywa prowansalskie
Makarony i risotto
Risotto szafranowe z krewetkami
/ zielony groszek
Papardelle z borowikiem w sosie śmietanowym
/opcja z kurczakiem
Pierogi recznie lepione faszerowane grzybami
/ sos musztardowo-winny
Dessert
Ciastko kataifi
/ mus mango / serek mascarpone
Jabłko Sandomierskie
pieczone z żurawina i cynamonem podane na sosie waniliowym
Róża naleśnikowa
/ owoce leśne w miodzie
Tort Bristol
wg naszego autorskiego przepisu
Salads
Sałata cezar z kurczakiem
/ sos z anchois / parmezan / pomidor / grzank
Piklowane warzywa
papryka, cebula, ogórek, cukinia / mix sałat / ziemia jadalna / oliwa Zagłoby rydzowa / diablotka
Makrela wędzona z jajkiem na twardo
/ fasolka szparagowa