Unique
A’LA CARTE MENU
Flavours' composition inspired by the nature
Unique A’LA CARTE MENU
Flavours' composition inspired by the nature
Soups
Domowy rosół z makaronem
/ ze sztuką mięsa
Krem z kalafiora
/ żółte curry / chips ziemniaczany
Żurek świętokrzyski
/ purre ziemniaczane / jajko / cebula / boczek
Main courses
Schab Tomahawk
/ kapusta zasmażana / ziemniaki po góralsku / twaróg
Burger wołowy
/ ser cheddar/ sałata / pomidor / konfitura z cebuli czerwonej /sos duński / parmezan. Podany z frytami
Okoń Morski
/ sałatka z lokalnych pomidorów / sos z palonego masła /
kapary / bagietka
Bouillabaisse
czyli potrawka rybna / grzanka ziołowa
Filet z łososia
/ tabbouleh / ananas z oliwą cytrynową
Sznycel Cielęcy
/ purre ziemniaczane/ marchew / jajko sadzone / koper
Chana Masala
/ ryż jaśminowy
Placuszki warzywne
(marchew, cukinia) / sos słony karmel z chili
Filet z kaczki
/ polenta / veloute z pora / sałata z kalarepy
Stek wołowy
/ sos demi glass / gratin ziemniaczany / warzywa z grilla
Stek z bakłażana w panko
/ salsa pomidorowa / rukola / feta / orzechy
Makarony i pierogi
Linguine po toskańsku
/ mule / małże / parmezan
Spaghetti carbonara
/ parmezan
Pierogi ręcznie lepione faszerowane kaczką i żurawiną
Dessert
Puchar lodowy z sosem i owocami
Jabłko Sandomierskie
pieczone z żurawina i cynamonem podane na sosie waniliowym
Tartaletka pomarańczowa
Tort Bristol
wg naszego autorskiego przepisu
Deska serów regionalnych
Salads
Sałata cezar z kurczakiem
/ sos z anchois / parmezan / pomidor / grzanki
Kozi ser
/ warzywa sous vide / mix sałat / sos musztardowo-miodowy